fbpx
Om Prinsvillan
Lev som en prins på Tyresös vackraste plats
På Prinsvillan bor du på historisk mark, vid hav, skog och slottspark. Några hållplatser från Stockholms brus och ett stenkast från Tyresta nationalpark. Just där fann Prins Eugen sitt semesterparadis 1894. Välkommen du också!

Prinsvillan ligger mitt i vackra slottsparken, bredvid den gamla kyrkan och det pampiga slottet i Tyresö. Här kan du koppla av, umgås med vänner, vandra i naturen eller varför inte ta ett dopp i havet.

De tre byggnaderna som utgör Prinsvillan har lång historia och har bland annat tjänat som semesterbostad för Prins Eugen, tjänstebostad åt slottets lakejer och handelsbod för traktens invånare. I dag används Handelsboden som vandrarhem.

Handelsbodens nio mysiga rum har olika storlek och karaktär. Från det lilla enkelrummet med läshörna under takbjälkarna till den större sovsalen för hela kompisgänget. Familjer och par sover också gott här, i stora rum med sköna sängar. Toaletter, duschar och bastu delas med andra gäster. Likaså kök, matsal och tv-rum.

På morgonen står frukostkorgen och väntar på er i köket. Fina dagar dukar du upp den utomhus och börjar dagen med fågelsång. Visste du förresten att den ovanliga fågeln Kungsfiskaren syns till här?

På promenadavstånd i området runt slottet finns flera caféer och en lunchrestaurang. Och som gäst på Prinsvillan har du tillgång till gästkök med en ombonad matsal för självhushåll.

En del grupper som kommer till oss väljer att hyra hela Handelsboden. Det är ett härligt sätt att samla gänget. Handelsboden passar utmärkt för konfirmationsläger, övernattande bröllopsgäster, konferenser och kurser. Närliggande Pilgrimscentrum erbjuder vackra möteslokaler på gångavstånd.

En levande plats där människor möts, där naturen är nära och livet känns lite enklare.

 

Större sällskap som vill boka eller har du frågor?
info@prinsvillan.se
08-410 937 62

 

Vandra i naturen, morgondopp i havet eller ett besök på slottet. På Prinsvillan är du aldrig sysslolös.

 

Hitta hit

Prinsvillans adress är Kyrkvägen 5 i Tyresö. Hit tar du dig enkelt via buss 875 från Gullmarsplan mot Tyresö kyrka eller buss 815 från Gullmarsplan mot Tyresö slott. Båda bussarnas ändhållplats stannar i närheten av Prinsvillan.

Med bil tar du väg 229 mot Tyresö ca 25 minuter från Stockhholm C. Kör förbi infarten till Tyresö C och fortsätt i riktning mot g:a Tyresö. Du kommer att under ytterligare knappt 5 km passsera tre rondeller – fortsätt bara rakt fram i dessa. Vid den fjärde rondellen, ta höger mot Tyresö kyrka och sväng in på första avfarten till vänster. Allmän parkering (avgiftsbelagd) finns efter den lilla bron till höger.

 

Rum för egentid eller hela kompisgänget.

Hållbarhet

Prinsvillan ägs och förvaltas av Svenska kyrkan. Därför karaktäriseras vår verksamhet av ett hållbarhetsperspektiv som innebär utveckling, långsiktighet och professionalitet. Med omtanke och respekt för både miljö och människa.

Mat & dryck
På morgonen står frukostkorgen och väntar på er i köket
Fina dagar dukar du upp den utomhus och börjar dagen med fågelsång. På promenadavstånd i området runt slottet finns även flera caféer och en restaurang. Och som gäst på Prinsvillan har du tillgång till gästkök med en ombonad matsal för självhushåll.
Prinsvillans anrika historia
Prinsvillan har en lång anrik historia
Detta är platsen för det medeltida Tyresö, innan slottet, uppfört i början på 1600-talet, fanns.
En historia av kunglig kreativitet
Våra rum
Enkelt, prisvärt & praktiskt. I Prinsvillans vandrarhem bor ni mitt i en fantastisk miljö.
Handelsbodens nio mysiga rum har olika storlek och karaktär. Från lilla enkelrummet med läshörna under takbjälkarna till den större sovsalen för hela kompisgänget. Den härliga bastun finns också tillgänglig för alla gäster.
Läs mer om rummen och boka