fbpx
Aktiviteter
Vandra i naturen, morgondopp i havet eller ett besök på slottet
På Prinsvillan är du aldrig sysslolös. Här finns många härliga aktiviteter att fylla dagarna med. Naturupplevelser i hav och skog, Kultur i vackra slottsparken och avkoppling med strand och stillhet. Låt dig inspireras på vårt instagramkonto @prinsvillan.

Vandra

I området runt Prinsvillan slingrar sig flera vandringsleder med spännande namn. Vattnets kraft, Munkvandringen och Kristinaleden är några exempel. För bara ett stenkast bort ligger Pilgrimscentrum, en knytpunkt för alla pilgrimsvandrare i Stockholms län.
För dig som vill längre ut finns Tyresta nationalpark på vandringsavstånd.

Bada

Havet nästlar sig in i området via Kalvfjärden. Ta ett kvällsdopp från klipporna eller en heldag på stranden. Ett mysigt sommarkafé, Notholmen, finns i närheten.

Cykla

Att med god mat i picknickkorgen cykla längs slingriga småvägar förbi historiska landmärken är en härligt somrig upplevelse. Här finns hantverk, caféer och fina picknick platser. Eller ge dig ut på lite mer fartfyllda turer i skogen. Vi har detaljerade kartor och färdbeskrivningar som gör det lätt att ta sig runt.

Kanot och kajak

Från Kalvfjärden vid Prinsvillan kan man faktiskt ta sig genom tre sjöar mot Stockholm. Gammelströmmen, ett kulturhistoriskt intressant område och magiska vyer möter dig på vägen. Kanot och kajak finns att hyra i Gudå.

Besök slottet

Slottsparken är ett populärt besöksmål med en spännande historia. Här tronar det pampiga slottet med anor från 1630-talet, uppfört av friherren Gabriel Oxenstierna. Till slottet hör en engelsk park, den första av sitt slag i Sverige. Idag är slottet en del av Nordiska museet. Tyresö slottskrog med fullständiga rättigheter och Borggårdscaféet med hembakade läckerheter samt Rum för hälsa, ett dagspa på slottet, finns också här. Ute i parken, som vetter ner mot kalvfjärdens stilla hav, hittar du flera spännande verksamheter. Bland annat charmiga Tyresö handelsträdgård och Café Notholmen med gästhamn och sommarscen. Tyresö kyrka ligger granne med oss, likaså Pilgrimscentrum och Tyresö Bygdegård som även  erbjuder lokaler för uthyrning.

Aktiviteter
Det händer på & kring Prinsvillan
Kulturhistoria, konst, sport, fritid och inte minst vår fantastiska natur.
Välkommen att utforska!
Mat & dryck
På morgonen står frukostkorgen och väntar på er i köket
Fina dagar dukar du upp den utomhus och börjar dagen med fågelsång. På promenadavstånd i området runt slottet finns även flera caféer och en restaurang. Och som gäst på Prinsvillan har du tillgång till gästkök med en ombonad matsal för självhushåll.
Prinsvillans anrika historia
Prinsvillan har en lång anrik historia
Detta är platsen för det medeltida Tyresö, innan slottet, uppfört i början på 1600-talet, fanns.
En historia av kunglig kreativitet
Våra rum
Enkelt, prisvärt & praktiskt. I Prinsvillans vandrarhem bor ni mitt i en fantastisk miljö.
Handelsbodens nio mysiga rum har olika storlek och karaktär. Från lilla enkelrummet med läshörna under takbjälkarna till den större sovsalen för hela kompisgänget. Den härliga bastun finns också tillgänglig för alla gäster.
Läs mer om rummen och boka