fbpx
Slottsparken
Slottsparken är ett populärt besöksmål med en spännande historia.

Här tronar det pampiga slottet med anor från 1630-talet, uppfört av friherren Gabriel Oxenstierna. Till slottet hör en engelsk park, den första av sitt slag i Sverige. Idag är slottet en del av Nordiska museet. En restaurang med fullständiga rättigheter (begränsade öppettider, se tyresoslottskrog.se) och ett café med hembakade läckerheter finns också här. Ute i parken, som vetter ner mot kalvfjärdens stilla hav, hittar du flera spännande verksamheter. Bland annat charmiga Tyresö handelsträdgård, Pilgrimscentrum, Tyresö kyrka, Café Notholmen med gästhamn och sommarscen samt Rum för hälsa, ett dagspa på slottet. Inte undra på att Slottsparken är Tyresöbornas smycke!

Aktiviteter
Det händer på & kring Prinsvillan
Kulturhistoria, konst, sport, fritid och inte minst vår fantastiska natur.
Välkommen att utforska!
Mat & dryck
På morgonen står frukostkorgen och väntar på er i köket
Fina dagar dukar du upp den utomhus och börjar dagen med fågelsång. På promenadavstånd i området runt slottet finns även flera caféer och en restaurang. Och som gäst på Prinsvillan har du tillgång till gästkök med en ombonad matsal för självhushåll.
Prinsvillans anrika historia
Prinsvillan har en lång anrik historia
Detta är platsen för det medeltida Tyresö, innan slottet, uppfört i början på 1600-talet, fanns.
En historia av kunglig kreativitet
Våra rum
Enkelt, prisvärt & praktiskt. I Prinsvillans vandrarhem bor ni mitt i en fantastisk miljö.
Handelsbodens nio mysiga rum har olika storlek och karaktär. Från lilla enkelrummet med läshörna under takbjälkarna till den större sovsalen för hela kompisgänget. Den härliga bastun finns också tillgänglig för alla gäster.
Läs mer om rummen och boka